Om Hypnos

Vad är Hypnos?

Hypnos är ett fullständigt naturligt tillstånd som du är i flera gånger per dag, bland annat när du håller på att somna och när du vaknar. Det är ett behagligt, drömliknande tillstånd då du är vaken, medveten och koncentrerad, men samtidigt är i ett härligt tillstånd av fullständig mental avslappning.

Det är den känslan du har när du dagdrömmer, blir uppslukad av en bok eller helt lever dig in i en film på TV. Det är ett tillstånd då du bara är och kan uppleva det som kommer till dig fullt ut.

Detta är ett tillstånd som är oerhört kraftfullt och som vi använder för att hjälpa dig att lösa dina problem.

Vad är Hypnoterapi?

En session i hypnoterapi är ett öppet och ärligt samspel mellan dig och mig, som bygger på tillit, samarbete och vilja att uppnå en förändring.

Du är medveten och har full kontroll under hela sessionen. Du kommer aldrig göra något som strider mot din vilja eller dina värderingar.

Sessionen bygger på förståelsen för filosofin om våra tre sinnen och hur de samverkar och påverkar vårt dagliga liv.

Våra tre olika sinnen

Medvetna sinnet

Det medvetna sinnet står för ca 5% av vår mentala aktivitet och är som namnet anger den del vi är medvetna om. Det är våra tankar, vårt logiska och analytiska tänkande, och det innehåller vårt korttidsminne. Det är ett ganska långsamt och reaktivt sinne och dess rationella och logiska struktur gör att det är i princip chanslöst mot det emotionella undermedvetna sinnet.

Om vi hade kunnat lösa vårt problem med logiskt tänkande så hade vi gjort det för länge sedan – eller hur?

Undermedvetna sinnet

Vårt undermedvetna står för ca 95% av vår dagliga aktivitet. Det är ett blixtsnabbt sinne som dessutom är enormt mycket starkare än vårt medvetna sinne. Det har hand om våra emotionella tillstånd och vårt långtidsminne. Allt vi lär oss lagras här och är tillgängligt för att kunna fatta blixtsnabba och kraftfulla beslut. Beslut som sen  måste utföras. Det undermedvetna kan nämligen inte skilja på om vårt inlärda beteende är positivt eller negativt för oss, det ser endast till att vi utför de mönster vi lärt in – på gott eller på ont.

Detta förklarar också kraften i hypnoterapi! Genom att identifiera roten till ett problem och hantera det så kan vi skapa enormt kraftfulla förändringar inom oss själva!

Omedvetna sinnet

Detta är våra instinkter och reflexer. Vi föds med detta sinne och det är vad som håller oss vid liv. Det ser till att vi andas och att hjärtat slår av sig självt. Det finns även teorier om att vårt immunförsvar finns här. Spirituella processer och andlighet ligger även lagrat i det omedvetna.

"Innan var jag nyfiken på hypnos, nu vet jag att det är ett fantastiskt hjälpmedel och en otrolig möjlighet att få en förståelse för mig själv. Något som ”vanlig” terapi och psykologi inte lyckats hjälpa mig med." – Malin

För mer information, eller för att boka in en session, kontakta mig via email eller telefon:

Email:      hypnos@martinolin.nu

Telefon:  0705-215868